Jostain kumman syystä en päässyt työkoneelta tänne, mutta kelpo Elisan kannettava muisti salasanani ja homma toimii taas. Paljon on tapahtunut ja kiire ollut hirmuinen, minkä vuoksi huitaistaan asiat listamuodossa pienillä selityksillä:

  • Myin asunnon ja muutin Mukkulaan eli Lahden Bronxiin vuokralle siihen saakka kunnes löydän mieleiseni kämpän (kiitos vielä Nana ja Nanan äiti ja täti). Sen tarvii olla suurempi kuin edellinen, mutta ei kuitenkaan neljä huonetta ja keittiö, sillä silloin meillä kaikilla olisi oma makuuhuone ja se on mielestäni liioittelua. Olen juossut asuntoesittelyjä kieli vyön alla ja pelkkää kuraa kaikki tyynni. Noin ylipäätään ihmettelen ihmisten asuntokauppataitoja, sillä esim. Laitakadulla eräs nainen seisoi makuuhuonessa miettimässä sitä, jäävätkö vaatekaapit sinne vai eivät. Suurempi huolenaihe olisi ollut se, että viemärit oli uusimatta ja julkisivurempasta tulossa parikymmentä tuhatta maksettavaa. Se asunto meni ensimmäisessä näytössä, en tajua. Metsäpellossa taas oli kaksio, jolla oli ylihintaa noin 10 000 euroa ja välittäjä vakuutteli minulle, kuinka on arvostettu taloyhtiö ja alue. Ei se tee sitä arvostetuksi jos välittäjä sitä arvostaa. Olen muutenkin huomautellut jos on hintaa liikaa, sillä en aio ottaa yhtään enempää asuntolainaa kuin on pakko. Itse asiassa nautin tällä hetkellä suunnattomasti siitä, että lyhentelen vain pari sataa mökkilainaa kuussa. Yhden rehellisen välittäjänkin ole tavannut. Kun tultiin Kiikkulankadun kaksiosta, sen suusta pääsi yllätyksekseni seuraavanlainen lause: siinä asunnossa taisi olla kosteusvaurio.
  • Muuttaminen on perseestä vaikka olisikin maksettua muuttoapua mukana. Valtaosa tavaroista on edelleen kateissa ja olen vielä täällä Mukkulassakin kantanut kamaa roskikseen yön pimeinä tunteina. Hennalassa roskis osoittautui aivan liian pieneksi sillä samana viikonloppuna muutti rapusta toinenkin ihminen, joka ei ymmärtänyt jättää minun rojuilleni tarpeeksi tilaa. Huomenna vien ison kasan rojua Hollolaan kirppikselle.
  • Tämä Mukkulan taloyhtiö on loistava. Tässä kerroksessa kaikissa asunnoissa on koira, joten Valman pikku haukahtelut eivät haittaa. Muutenkin ihmiset ovat mukavia ja ystävällisiä, enkä vielä ole nähnyt ensimmäistäkään Kaija Uotisen ikäistä persläpeä tässä talossa.
  • Enkä voi olla kehumatta Mukkulan lenkkeilymaastoja. Rantaan on lyhyt matka ja lähellä on myös kohtuullisen kokoinen vanhan metsän alue, jossa Punkerot voivat kirmata vapaana ilman, että kukaan buudelin omistaja ärtyy.
  • Vuokon perkeleellä ei edelleenkään ole yhtään sertiä, ehkä siksi että se kasvatti kohtuullisen karvan vasta kuukausi sitten. Toinen syy on se, että ei olla paljon ravattu näyttelyissä kun on kaikenlaista muuta menoa ollut. Enkä tykkää yhtään sisänäyttelyistä, mieluummin ulkona auringonpaisteessa.
  • Kävin Thaimaassa sekä piipahdin Laosissa ja Myanmarin liitossa. Taikkulandia on ihan jees paikka, mutta olen nyt vakuuttunut siitä, että samaan maahan ei tarvi kahta kertaa vaivautua.
  • Ruotsi taas on loistava maa ja Ruotsin Haaparannassa on Haglöfsin outlet, mistä mukaani lähti kokousmatkalla toppatakki ja ihana reppu. Kyllä Ruotsi on hieno maa. Kertakaikkiaan.
  • Huomenna lähdetään Pöntön ja Juntin kanssa Vaasaan maastoon. Viime viikolla oltiin Lappeenrannassa kaivamassa koppakuoriais- ja kekomuurahaispyydyksiä maahan. Valma ja Vuokko olivat mukana siihen saakka, kunnes Vuokko hoksasi, että hänkin osaa kaivaa ja tunki Kirsin kaivauksille tassuineen. Niinpä pölkkypäät istuivat sitten lopun aikaa autossa. Nyt on kädet rakoilla kun kaivettiin yhteensä 95 pyydyskuoppaa.
  • Pitää vielä muistaa mainita, että käyn edelleen kuntosalilla, uskomatonta mutta totta. Olen erittäin ylpeä itsestäni.

Valmaa tuijottaa, pitää lähteä ulos.