Viime viikolla ajellessani Lappeenrantaan välähti kamera. Takaisin tullessa eilen löysin hotellin parkkipaikalla auton tuulilasista sakkolapun. Samaisella matkalla muistin, että auton lyhennys 370 euroa on jäänyt maksamatta. Paluumatkalla myös kutostie oli poikki ja sain taas mukavasti hiekkaa sisätiloihin kun kaikki liikenne ohjattiin paikallisille tuppykyläteille. Onnistuin myös keväällä hävittämään s-korttini, minkä vuoksi jouduin hilautumaan palvelupisteelle ja tilaamaan uuden. Sitten tulee se uusi kortti ja uusi tunnusluku. Tunnusluku ei toimi, eikä näköjään debit -ominaisuuskaan, sillä koskaan kassa ei sano, että siellä ei olisi käyttövaraa. Siitähän minä en voi tietää mitään, koska se helvetin tunnusluku ei toimi enkä tiedä saldoa - palveluakka puhelimessa ei kerro vaan kehottaa hankkimaan pankkiavaimet. Ihmeteltyäni asiaa kuukauden päivät, soitan uudestaan sinne s-kanavalle matkalla Tanskaan. Aikani odoteltuani saan kuulla, että tunnusluvun toimimattomuutta ei ole koskaan ennen tapahtunut, ja se puheluuni vastaava nainen vielä haastattelee siitä lähimmät työtoverinsa ja esittää, että olen sotkenut tunnuslukulaput - tässä vaiheessa alkaa käyrä nousta ja ilmoitan, että minä en ole tarvinnut minkään valtakunnan tunnuslukuja moneen vuoteen, joten sekaannus ei ole mahdollinen. Lisäksi viikon päästä tulee kiukkuinen karhulasku, koska olen ylittänyt sen f... s-tilini, jonka pitäisi siis olla debit, eikä ylityksen tulisi olla mahdollista. Aikaisempaan tunnuslukukyselyyni olen saanut vastauksen, että minun pitää etsiytyä taas jonnekin palvelupisteeseen ja tilata uusi. Haistakoot pitkän paskan ja pitäköön tilinsä, on näitä muitakin bonusjärjestelmiä.

Ollaan nyt Kemin Cumuluksessa ja minulta meni tänään hermot. Picture this: Olen ajanut tänne seitsemän tuntia ja kun saavun aulaan, ensimmäiset ihmiset ketkä näen, istuvat aulassa kylpytakit päällä! Juntteja, kertakaikkisen juntteja, ei Kemin Cumulus mikään kylpylähotelli ole. Sitten menen alakerran Huviretkeen syömään, eikä mene pitkään kun se miespuolinen kylpytakkilaahustaja tulee tiskiltä hakemaan kaljaa. Mietin vähän aikaa, onko vika minussa vai siinä kännykkään hölöttävässä ukossa ja päädyn jälkimmäiseen. Kun tulee maksun aika, lampsin tiskille ja kysyn, miksi täällä hiihtää kylpytakki-ihmisiä. Saan pahoittelevan vastauksen, että hakevat kaljaa kun ovat saunaosastolla. Muistutan tässä yhteydessä, että kylpylähotellit on erikseen ja että moinen laahustaminen keskeltä ravintolasalia on esteettinen haitta. Lisäksi kerron tarjoilijatytölle ystävällisesti, että ovat aivan liian ystävällisiä moisille törkimyksille. Jumalauta, minä syön salaattiani ravintolassa ja ohi hiihtää kylpytakkiin ja froteeläpysköihin pukeutunut möhömahainen keski-ikäinen äijä, joka puhuu samalla kännykkään. Perässä kiitää eukkonsa, joka näyttää yhtä vähän ruudinkeksijältä. Yäk, yäk, yäk. On päiviä, jolloin olisin mieluusti jonkun muun maalainen, esimerkiksi ruotsalainen.

Lopuksi: unohdin Valman paperit kotiin, mikä tarkoittaa sitä, että ei mennä Oulu kv:hen vaan ajetaan kotiin tekemään töitä. Ei paljon haittaa, Vuokolla ei ole kohta minkäänlaista karvaa.Lappeenrannan reissun jäljiltä olen ottanut tänään Valmasta ja Vuokosta jo kolme punkkia sekä noitunut ääneen Valman karvapeitettä, joka jää kiinni punkkipihteiihin. Lisäksi olen kokeillut omat taipeet läpi, sillä tuusasin punkkimetsässä eilen monta tuntia. Valma tuijottaa, sillä on varmaan nälkä, mutta on jo se verran pulska tyttö, että joutuu odottamaan aamuun. Aamulla mennään etsimään sääskenvalkkua ja muita kivoja pieniä uhanalaisia kasvilajeja. Oneksi muistin ottaa mukaan aurinkorasvaa - aine, jota biologit harvemmin maastokaudella käyttävät.

Toisen kerran lopuksi: Univelkaa on niin paljon, että ajelin tänne energiajuoman ja kahvin voimalla ja jätin valtaosan ohituksista kiireisemmille. Kun pääsen joskus kotiin, laitan puhelimen äänettömälle ja nukun paljon ja pitkään, sillä ensi viikolla pitää ehtiä ainakin Tampereelle, Helsinkiin ja Vaasaan, sitä seuraava viikko pitää olla Salossa jne. Kaiken huipuksi maanantaiaamuna joutuu laittamaan tukan, sillä maastoon lähtee mukaan taas toimittajia. Toinen vaihtoehto on, että laitan päähän huivin ja näytän katu-uskottavalta biologilta. Koska päähän on juuri laitettu kallis väri, taidan föönätä tukan nätiksi. Nyt vien vielä karvat ulos ja sitten unille.